Logga in
Björn Elfgren

Björn Elfgren

Wint & Billogram = Sant

Ibland finns det sällsynta ögonblick när det säger Klick. När du känner att det passar, att allt du ser känns gött och du bara vill ha mer. Ungefär som när vi på Wint träffade Billogram!

Tillsammans pratade vi inte om visionen om vart vi ska, utan om missionen – varför vi finns till. Det som är det egentliga syftet med företaget. Missionen, som det visade sig att vi delar med Billogram, är att Sveriges företagare ska ha kul på dagen – och sova gott om natten. Att dagens företagare är värda något bättre och enklare när det kommer till administrationen.

Billogram har utvecklat en snygg och superenkel fakturering. Vi på Wint har utvecklat ett snyggt och enkelt sätt att få bokföring fixad. Vi vill båda helt enkelt befria Sveriges företagare från betungande pappersarbete.

Om det går? Så klart det gör!

Det finns undersökningar som visar att en småföretagare i Sverige lägger en arbetsvecka, drygt 44 timmar i månaden, på administration och ekonomi. Dessutom upplever nästan hälften av småföretagen i tillväxtfas att administrationen hämmar deras tillväxt och utveckling.

Galet tycker både vi på Wint och gänget på Billogram. Det här måste vi göra något åt.

Vi på Wint säger: “Tänk om din bokföring var helt papperslös, och skötte sig själv?” Just precis så enkelt kan det vara – vi har automatiserat hela bokföringen, inklusive betalningar, kvitton, utlägg, moms och rapportering.

Billogram tänker: “Vi gör faktureringen superenkel! Så att du som är företagare kan göra det som du brinner för.” Billogrammare lägger i snitt 74% mindre tid på sin fakturering. Om du dessutom kör Wint för automatisk bokföring, vad gör du då med den extra tid du kan lägga på annat?

Att det sa klick när vi träffades var inte så konstigt. Nu har vi tagit vårt förhållande ett steg längre; vi har byggt samman Wint med Billogram genom en integration så att de fakturor du skickar i Billogram automatiskt blir bokförda hos Wint.

Vad blir nästa steg? Vi gillar varandra, och vem vet vart det tar oss. Det är väldigt skoj att tillsammans förenkla och göra det roligare att vara företagare. Och att ha kul tillsammans är grunden till alla förhållanden!

billogram