Logga in
Josefine Saraste

Josefine Saraste

Ett projekt från start till mål; en inblick i vardagen på Wint

Att jobba på Wint är väldigt spännande och för mig bottnar den där spänningen i en rad olika saker. Något som utmärker sig lite extra för min del är föränderligheten. Wint är ett utvecklingsföretag i konstant förändring. Vi tror på att göra det omöjliga möjligt, att simma motströms när resten simmar med. Vi har siktet inställt på att underlätta vardagen för Sveriges företagare genom minskad administration. Hur då? Jo, genom papperslös bokföring – och det är inte alltid en lätt resa. Föränderligheten ställer krav på våra medarbetare, främst i form av flexibilitet och anpassning. Man måste helt enkelt gilla det här med förändring och trivas i en miljö med minst sagt snabba svängar.

Ett väldigt bra exempel på just snabba svängar är vårt nyöppnade kontor i Sunne, som vi slog upp portarna för den 3:e augusti tidigare i år. Vi började diskutera detta som alternativ under maj månad. Vi satt och spånade på var i Sverige vi skulle kunna hitta ett gött gäng personer till en utav våra automatiserade processer – digital bokföring av kvitton och leverantörsfakturor i vårt eget program Superkoll. Eftersom vi redan finns på ett flertal orter i Värmland kändes det naturligt att ta steget in i en ort där vi ännu inte fanns – Sunne.

Hur skulle vi då hitta dessa personer?
När vi rekryterar på Wint väger personlighet och egenskaper alltid tyngst. För oss är det centralt att du köper in på våra värderingar och tror på det vi gör. Med det sagt, så är kompetens och erfarenhet så klart också viktigt. Till Sunne behövde vi inledningsvis ett gäng på tre personer med intresse och förståelse för ekonomi, men här fanns inga tunga krav på tidigare ekonomiska arbetslivserfarenheter. Vi började med att ringa runt till gymnasieskolor i trakten och fick napp på Brobygymnasiet i Sunne. I början av juni fick vi möjlighet att komma och besöka den ekonomiklass som skulle ta studenten till sommaren – och pitcha vår idé. I samma veva tog vår marknadsavdelning fram en rekryteringsannons som vi postade på diverse sociala nätverk och plattformar. Genom delningar på Facebook, LinkedIn och Twitter fick vi under sommaren in över 60 ansökningar till vårt nya projekt i Sunne, något som var fantastiskt kul och ett nytt rekord, om vi kollar tillbaka i Winthistoriken! I samma veva fick vi även möjlighet att synas i ett uppslag i Nya Wermlands Tidningen – något som tillsammans med den digitala spridningen definitivt satte Wint på kartan i trakten.

I mitten på juli hade vi hittat våra tre nya Wintare som, tillsammans med en teamleader som jobbat inom företaget sedan ett par år tillbaka, var startklara den 3:e augusti. På mindre än 3 månader hade vi alltså gått från idé till att påbörja och slutföra en omfattande rekryteringsprocess, hitta en lokal samt få en grupp på plats. Det är vad vi kallar Wintstyle!

I skrivande stund har gänget i Sunne varit igång i drygt två månader och bokför Wints kunders leverantörsfakturor och kvitton i rasande takt. I början på november får gruppen förstärkning i form av en ny medlem.

Just nu letar vi efter 10 personer som vill vara med på vår resa mot att förändra branschen och underlätta för Sveriges företagare. Denna gång söker vi erfarna och duktiga ekonomer som gillar kundkontakt och det söker vi till merparten av våra kontor. 5 platser är redan tagna, du vill väl inte missa din chans? Klicka här om du vill hänga med oss på Wint!

unnamed